Pzt - Cumt: 08.00 - 18.00

1530 Görüntüleme

Neden Metal Raf Sistemlerini Tercih Etmelisiniz?

Tel raflar, hem ev ve çalışma alanlarında raf sistemi bulundurmak isteyen kullanıcılar hem de depolarında stoklama yapmak isteyen kullanıcılar tarafından sıkça tercih edilen depolama sistemlerinden biridir. İş yeri ve çalışma alanlarında metal rafların popüler bir seçenek haline gelmesinin birkaç sebebi bulunur. Metal raf sistemleri yalnızca deponuzdaki ürün saklama veya depolama ihtiyacını gidermekle kalmaz. Aynı zamanda metal raflar dayanıklı, uygun fiyatlı ve işlevsellik açısından oldukça farklı şekillerde kullanabileceğiniz çeşitlere sahip raf sistemlerinden bir tanesidir. Metal raflar oldukça dayanıklı olduklarından depolamak istediğiniz ürünlerin boyutu veya ağırlığı ne olursa olsun bükülmeden veya esnemeden yükü taşıyabilecek şekilde üretilir. Metal raf sistemleri çeşitli sektörlerde iş gören işletmeler için depolama çözümleri sunar. 
Metal rafların tasarlanma amacı, üzerine konacak ürünlerin ağırlığını raflara eşit olarak dağıtmaktır. Her deponun veya metal raf sisteminin yerleştirileceği mağaza yerleştirmeyi de kolaylaştırmaktadır. Metal raf sistemleri depolamanın ihtiyacı farklı olduğundan, bazı metal raflar büyük boyutlu ürünleri yerleştirebilmek için yüksekliği ayarlanabilecek şekilde tasarlanır. Yüksekliğin ayarlanabilir şekilde tasarlanması ek raf alanınızda tasarruf yapmanızı sağlarken depolama alanınızın büyüklüğü ve ihtiyaçlarına göre özelleştirilebilir şekilde üretilir.
Birçok farklı depolama raf sisteminin olması, raf sistemleri farklı uygulama alanlarında farklı ihtiyaçları karşılayabileceği anlamına gelir. Her raf modelinin kendi uygulama alanı olduğunu belirtmek isteriz. Örneğin; bir kamu kuruluşunda, kütüphanede, hastanede veya daha genel olarak arşiv amaçlı kullanmak üzere raf sistemi arıyorsanız çelik arşiv raf sistemleri tercih edebilirsiniz. Fabrikanız varsa veya üretim yapıyorsanız, ağır yüklerinizi depolamak için ağır yük raf sistemlerini tercih etmeniz daha uygun olacaktır. Ağır yük raf sistemleri, her rafta yüksek ağırlığa sahip ürünlerin veya yüklerin taşınmasına olanak sağlayacak şekilde üretilmektedir. Gıda üretimi, otel, bar veya mutfakların yüklük alanları gibi yiyecek ve içeceklerin depolandığı alanlarda krom tel rafları tercih edebilirsiniz. Krom tel raflar, fazladan havalandırmaya imkân sağladığı gibi kolay bakımı ile rahatça tercih edebileceğiniz metal raf sistemlerinden biridir.

Tel Raf Sistemleri


Endüstriyel raf sistemleri
 göze en hoş görünenlerinden biri tel raflardır. Tel raf sistemleri, çeşitli ticari alanlarda ve birçok endüstriyel uygulama alanında kullanıma elverişli raf sistemlerinden biridir. Tel raflar çalışma alanlarınızda estetik bir görünüm sunmanın yanında çelik raflardan daha iyi hava akışı sağlar. Tel raf sistemlerinde, raf bölümlerinin her iki tarafından da erişim, kullanım sağlayabilirsiniz. Tel raf sistemleri, çelik raf sistemleri kadar dayanıklı değildir. Yine de belli bir miktar ağırlığı taşıyabilme kapasitesine sahiptir. Montajı hızlı ve kolaydır. Raflara yerleştireceğiniz ürünlerin ağırlığına bağlı olarak büyük veya küçük alanlardaki kullanımlar için hoş bir seçenektir.
Tel raflar toz toplamaz. Önemli özellerinden bir tanesi; yangın durumunda, yangın siprink sisteminin su püskürtmesine engel olmamasıdır. Tel raf sistemleri sabit üniteler, mobil üniteler ve depo saklama kullanımlarına yönelik üretilir. Dolayısıyla çok yönlü raf sistemlerinden biridir. Tel rafların kendileri görece hafiftir. Küf ve pas gibi çevresel sorunlara karşı da dayanıklı raf sistemlerinden biridir.

Toplu Depolama Rafları


Endüstriyel raf sistemleri birçok çeşide sahip olduğundan farklı depo alanlarında ve farklı depolama uygulamalarında rahatlıkla tercih edilebilmektedir. Endüstriyel rafların en yaygın çeşitlerinden biri geniş açıklıklı raftır. Bu raf sistemi, ağır yükleri taşıyabilmek için tasarlanan dik ve çapraz desteklere sahiptir. Deponuzun ihtiyacına göre sipariş edebileceğiniz geniş açıklıklı raf sistemleri oldukça dayanıklıdır. Çoğu durumda raflar, hasar görmeleri durumunda kolayca değiştirilebilen 1 cm veya daha kalın kontrplaktan yapılır. Ahşap rafta depolanamayan ürünler için galvanizli çelik raf panelleri de kullanılır. Galvanizli çelik raf panelleri; kimyasalları, belirli yiyecekleri ve ahşap rafların taşıyamayacağı kadar ağır olan yükleri depolamak için tercih edilebilmektedir. 


Palet Raf Sistemleri


Palet raf sistemleri dikey alanı verimli kullanmanızı sağlayan raf sistemlerinden biridir. Palet depolama rafları, ağır yük sistemleri kirişi seviyelerine ve çerçeveye sahiptir. Bu raf sistemi, tüm düzeneğin sağlam bir şekilde yıkılmadan, bir arada durabilmesi amacıyla somun, cıvata veya kaynak kullanılarak monte edilir. Palet raf sistemini zemine sabitlemek için cıvataların kullanılması rafların, forkliftin çatalları tarafından kazara devrilmelerini önlemeye yardımcı olur. Bu raf sisteminde, raf aralıkları depolamak istediğiniz ürünlerin boyutuna göre ayarlanabilir. Palet raf sistemleri, çeşitli depolama ihtiyacınızı karşılamak için özelleştirmeye imkân sağlayan geniş bir aksesuar yelpazesine sahiptir.

Yazımızın PDF haline aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

https://www.durakraf.com/dosyalar/2022/1/neden-metal-raf-sistemlerini-tercih-etmelisiniz-durak-raf-raf-imalati_28012022114212.pdf

En Çok Görüntülenen Yazılar
Adres:
Yüzyıl Mahallesi, Kışla Caddesi,
2131 Sk.No:9 Bağcılar / İstanbul
Müşteri Temsilcisi

Durak Raf ile iletişime geçtiğiniz için teşekkürler! Size nasıl yardımcı olabiliriz?

01:59:42
Görüşmeyi Başlat
Whatsapp